Збагачена мінеральними речовинами молочна сироватка як перспективний поліпшувач якості хліба
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті розглянуто аспекти використання молочної сироватки у хлібо пекарській галузі для поліпшення якості хлібобулочних виробів і підвищення їх харчової цінності, особливо мінерального складу. Наведено результати тео ретичних та експериментальних досліджень із застосування різних видів молочної сироватки. Досліджено новий спосіб збагачення молочної сироватки металами магнію й мангану за допомогою підводного електроіскрового синтезу біометалів. Встановлено, що зі збільшенням тривалості електроіскрового оброблення підвищується вміст магнію та мангану в обробленіймолочній сироватці. Доведено позитивний вплив використання 15 % до маси борошна збагаченої сироватки на фізико-хімічні й органолептичні показники якості хліба пшеничного.
Опис
Ключові слова
молочна сироватка, хліб пшеничний, whey, wheat bread, магній, манган, якість, magnesium, manganese, quality, електроіскрове оброблення, electrospark processing, кафедра технології молока і молочних продуктів
Бібліографічний опис
Кочубей-Литвиненко, О. В. Збагачена мінеральними речовинами молочна сироватка як перспективний поліпшувач якості хліба / О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Білик // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 6. – С. 211–219.