Обґрунтування доцільності створення гібридної експертної системи контролю якості заморожених продуктів десертного призначення
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті розглянуто та запропоновано методологію створення гібридної експертної системи (ЕС) контролю й оптимізації рецептур морозива і заморожених десертів. Визначено основні завдання та розроблено структуру експертної системи, що складається з чотирьох основних блоків. Запропоновано загальну блок-схему моделювання в системі оптимальних рецептур на основі комплексного показника якості готового продукту. Вивчено й проаналізовано основні математичні методи розробки математичного
апарату ЕС за допомогою симплекс-методу, де цільовою функцією є оптимізація комплексного показника якості готового продукту. Проведено аналіз сучасних інформаційних технологій розробки експертних систем.
Опис
Ключові слова
експертна система (ЕС), база даних, база знань, expert system (EU), database, knowledge base, математичний апарат, заморожені продукти, mathematical apparatus, frozen products, кафедра технології молока і молочних продуктів, кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки
Бібліографічний опис
Бреус, Н. М. Обґрунтування доцільності створення гібридної експертної системи контролю якості заморожених продуктів десертного призначення / Н. М. Бреус, Л. Ю. Маноха, Г. Є. Поліщук // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 6. – С. 109–116.