Trends and expected benefits of the breaking edge food technologies in 2021–2030
Дата
2021
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
The review considered the major trends in the world development of new food processing technologies in 2021–2030: more strict regulations of food safety including QPCR and DNA-sequencing detection of emerging food-borne pathogens, comprehensive control of minor chemical pollutants of food; production of functional food including food for babies, children, pregnant women, elderly, for sport activities, military food, meals ready-to-eat, microelements-enriched food, nutraceuticals, and clinical food; emerging environmentally-friendly and energy-saving food processing; biotechnological food processing using enzymes proteinases, glutamine transferases, galactosidases, enzymes, microbial metabolites, and new sources of food such as insects and artificial meat; personalization of food processing and distribution including adaptation of the food processing to the nutritional needs of different customer groups.
Опис
Ключові слова
nutrition, food safety, processing, biotechnology, personalization, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, кафедра біотехнології і мікробіології, кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, кафедра харчової хімії, персоналізація, харчування, харчова безпека, обробка, біотехнологія
Бібліографічний опис
Trends and expected benefits of the breaking edge food technologies in 2021–2030 / V. Ivanov, O. Shevchenko, A. Marynin, V. Stabnikov, O. Gubenia, O. Stabnikova, A. Shevchenko, O. Gavva, A. Saliuk // Ukrainian Food Journal. – 2021. – Volume 10, Issue 1. – P.7–36