Покращення якості пива з використанням замінників солоду

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Наведено результати досліджень впливу цукровмісних замінників солоду на фізико-хімічні показники, величину хмельової гіркоти пива та динаміку діацетилу в процесі бродіння. Досліди показують що використання економія гіркоти хмелю за вмістом альфа-кислот на 12 - 20 %. Підвищення рівня біологічної та колоїдної стійкості за рахунок збільшення ступеню зброджування, накопичення більшої кількості спирту, зниження вмісту білкових речовин і поліфенолів - попередників помутнінь пива. Results on the effect of malt sugar-substitutes on physico-chemical parameters, the value of hop bitterness of beer and the dynamics of diacetyl during fermentation. Experiments have shown that the use of these substitutes can save alpha acid hop in the 12 - 20%, and also leads to increased levels of biological and colloidal stability by increasing the degree of fermentation, the accumulation of large amounts of alcohol, reducing the amount of proteins and polyphenols - precursors of beer haze.

Опис

Ключові слова

патока мальтозна, глюкозно-фруктозні сиропи, ступінь зброджування, величина хмельової гіркоти, діацетил, molasses maltose, glucose-fructose syrups, degree of fermentation, size of hop bitterness, diacetyl, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства, кафедра фізики

Бібліографічний опис

Покращення якості пива з використанням замінників солоду/ А. Є. Мелетьєв, О. І. Дерій, С. І. Літвінчук, Л. В. Проценко, Є. С. Богданов // Наукові праці НУХТ. - 2011. - № 37-38. – С. 38-41.

Зібрання