Дослідження процесу екстрагування цільових компонентів із хмелевої сировини
Файли
Дата
2021
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Хмелярство є важливою галуззю сільськогосподарського виробництва, продукція якої має безліч застосувань, починаючи від пивоваріння і закінчуючи косметологією.
Тривалий час Україна було на 5-му місці у світі після США, Німеччини, Китаю і
Чехословаччини по вирощуванні хмелю та виробництві хмелепродуктів. Хмелярство було найважливішою бюджетоутворювальною складовою агропромислового комплексу регіону Полісся України. Через недосконалість механізму переходу до ринкових умов для сільськогосподарських підприємств у галузі хмелярства стало скорочення виробництва, зниження рівня конкурентоспроможності українського хмелю та витіснення вітчизняних виробників із внутрішнього ринку й традиційного зовнішнього ринку. Зростаюча потреба пивоварів в екстрактах хмелю, які не виробляють в Україні, коливання цін на хмелесировину на світовому і внутрішньому ринках, недостатньо збалансований сортовий склад хмеленасаджень не сприяли нормалізації розвитку галузі в умовах ринкових відносин. На сьогоднішній день, гостро постає задача в невідкладному вжитті заходів для забезпечення розвитку хмелярства та підвищення його конкурентоспроможності для виходу на світовий ринок.
Опис
Ключові слова
хміль, гранули, гіркі речовини, екстрагування, екстрагент, екстракт, hops, granules, bitter substances, extraction, extractant, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Бібліографічний опис
Запорожець, Ю. В. Дослідження процесу екстрагування цільових компонентів із хмелевої сировини / Ю. В. Запорожець, Т. В. Бурлака // SWorldJournal. – 2021. – Вип. 8, Т. 1. – С. 128–135.