Спосіб виробництва кисломолочного десерту (Патент на корисну модель № 147179)
Дата
2021
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб виробництва кисломолочного десерту включає отримання молочної основи із
знежиреного молока, отримання розчину желатину, нагрівання суміші і додавання розчину
желатину, пастеризацію, фільтрування, охолодження, перемішування, охолодження до
температури заквашування, перемішування, сквашування, доохолодження. До молочної основи
додають сухий концентрат сироваткових білків у кількості 4,0-6,0 %, сублімовані фрукти у
кількості 4,0-7,0 %, після заквашування закваскою прямого внесення, що містить мікроорганізми
біфідо- і лактобактерій у кількості 0,3-0,5 %, розливають у споживчу тару.
Опис
Ключові слова
кисломолочні продукти, кисломолочний десерт, сублімовані фрукти, кафедра технології молока і молочних продуктів, кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
Бібліографічний опис
Патент на корисну модель № 147179 UA, A23C9/13 Спосіб виробництва кисломолочного десерту / У. Г. Кузьмик, О. О. Басс, І. М. Миколів, В. Ю. Богданова – u202005951; заявл. 17.09.2020; опубл. 21.04.2021, бюл. № 16/2021