Квас оздоровчого призначення, збагачений природними антиоксидантами
Файли
Дата
2021
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Експериментально підібрано оптимальне співвідношення рецептурних компонентів хлібного квасу оздоровчого призначення. Досліджено основні фізико-хімічні показники напою. Відмічено, що додавання дигідрокверцетину та згущеного водного екстракту стевії до рецептури хлібного квасу підвищує антиоксидантні властивості напою. The optimal ratio of prescription components of bread kvass for health purposes has been experimentally selected. The main physicochemical parameters of the drink have been studied. It is noted that the addition of dihydroquercetin and thickened aqueous extract of stevia to the recipe of bread kvass increases the antioxidant properties of the drink.
Опис
Ключові слова
квас, фенольні сполуки, дигідрокверцетин, стевія,, антиоксиданти, antioxidants, кvass, dihydroquercetin, stevia, phenolic compounds, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Бажай-Жежерун, С. Квас оздоровчого призначення, збагачений природними антиоксидантами / С. Бажай-Жежерун, А. Золотухін, С. Кірієнко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 17-18 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 17–18