Печиво оздоровчої дії, збагачене порошком глоду та обліпиховою олією

Ескіз

Дата

2022

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

В роботі розглядається спосіб створення печива з покращеним складом та оздоровчою дією. Такий ефект досягається за рахунок внесення натуральних джерел функціональних інгредієнтів. Порошок глоду та олія обліпихи при введенні до рецептури печива у кількості близько 10% від маси борошна та масла відповідно, можуть покращити харчову та біологічну цінність традиційного продукту. Створене печиво має більший вміст незамінних мікро- та макронутрієнтів, проявляє антиоксидантні властивості, сприяє кращому травленню, забезпечує позитивну дію на серцево-судинну систему організму людини. The work considers the method of creating cookies with an improved composition and a health-improving effect on the human body. This effect is achieved due to the introduction of natural sources of functional ingredients. Hawthorn powder and sea buckthorn oil, when added to the recipe of cookies in the amount of about 10% of the mass of flour and butter, respectively, can improve the nutritional and biological value of the traditional product. The created cookies have a higher content of indispensable micro- and macronutrients, show antioxidant properties, promote better digestion, and ensure a positive effect on the cardiovascular system of the human body

Опис

Ключові слова

печиво, порошок глоду, обліпихова олія, збагачення, оздоровчий харчовий продукт, функціональний харчовий продукт, cookies, hawthorn powder, sea buckthorn oil, enrichment, healthу food, functional food, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Стеценко, Н. О. Печиво оздоровчої дії, збагачене порошком глоду та обліпиховою олією / Н.О. Стеценко // Modern engineering and innovative technologies. – 2022. – Issue №22, Р. 1. – Pp. 82–86

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced