Харчові барвники з дикорослої сировини

Ескіз

Дата

2022

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Натуральні харчові барвники містять у своєму складі, крім фарбуючих пігментів, інші корисні біологічно-активні компоненти – вітаміни, глікозиди, органічні кислоти, ароматичні речовини, мікроелементи та ін., тому використання їх для фарбування продуктів харчування дозволяє не тільки покращити зовнішній вигляд, а й підвищити харчову цінність виробу. Natural food dyes contain in their composition, in addition to coloring pigments, other useful biologically active components - vitamins, glycosides, organic acids, aromatic substances, trace elements, etc., therefore, their use for coloring food products allows not only to improve the appearance, but also increase the nutritional value of the product.

Опис

Ключові слова

харчові барвники, хлорофіл, екстракти, рослинна сировина, харчові продукти, кафедра технології консервування, food dyes, chlorophyll, extracts, vegetable, raw materials, food products

Бібліографічний опис

Осипенко, О. В. Перспективи використання листя шпинатудля створення натуральних харчових барвників / О. В. Осипенко, О. В. Дущак // Інноваційні технології розвитку харчових і переробних виробництв та ресторанного господарства: наукові пошуки молоді : Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26 жовтня 2022 р. – Харків : ДБТУ, 2022. – С. 84

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced