Гідратація цукрози в присутності хлоридів, нітратів і карбонатів деяких лужних металів
Файли
Дата
1998
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Показано, що на гідратацію цукрози опосередковано найбільше впливає катіон калію, який зміцнює водневі зв’язки у розчинах. Зі збільшенням заряду аніонів збільшується сольватація їх молекулами цукрози. Хлорид-іон найсильніше впливає на зміну конформації молекули цукрози.
It was shown that potassium cation indirectly influences on the saccharose hydratation efforting hydrogen bonds in solutions. The solvatation of anions by saccharose increases with increase of anion charge. Chloride ion exerts significant influence on conformation change of saccharose molecules.
It was shown that potassium cation indirectly influences on the saccharose hydratation efforting hydrogen bonds in solutions. The solvatation of anions by saccharose increases with increase of anion charge. Chloride ion exerts significant influence on conformation change of saccharose molecules.
Опис
Ключові слова
гідратація, hydration, хлориди, нітрати, карбонати, chlorides, nitrates, carbonates, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Бібліографічний опис
Гідратація цукрози в присутності хлоридів, нітратів та карбонатів деяких лужних металів / Л. Д. Бобрівник, В. М. Клімович, О. М. Мірошников, О. В. Подобій, О. В. Ляховчук // Наукові праці УДУХТ. – 1998. - № 4, Ч. 2. – С. 124-125.