Удосконалення аналізу небезпечних факторів при виробництві сиру зернистого у вершках
Дата
2022
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Кожен вітчизняний споживач має право на придбання безпечної харчової про-дукції, яка не несе ризиків небезпечних факторів для його життя та здоров’я. Оператори ринку повинні враховувати раціональний підхід для систематичної ідентифікації небезпечних факторів і заходів контролю, які є важливими для безпечності харчових продуктів.
Проведено порівняння методів аналізу небезпечних факторів із встановлення ефективних процедур їх ідентифікації на всіх технологічних етапах виробниц-тва сиру зернистого у вершках, які ґрунтуються на оцінці ймовірності виник-нення небезпечного фактора та ступеня тяжкості його наслідків, з урахуван-ням заходів керування щодо запобігання появі та зменшення небезпечного фак-тора до гранично допустимого рівня. Every domestic consumer has the right to purchase safe food products that do not pose risks of dangerous factors for his life and health. Market operators should consider a rational approach for the systematic identification of hazardous factors and control measures that are important for food safety.
A comparison of the methods of analysis of dangerous factors with the establishment of effective procedures for their identification at all technological stages of the production of grain cheese in cream, which are based on the assessment of the probability of the occurrence of a dangerous factor and the degree of severity of its consequences, taking into account management measures to prevent the appearance and reduction of the dangerous factor to the maximum permissible level.
Опис
Ключові слова
сир зернистий у вершках, cottage cheese in cream, небезпечний факто, dangerous factor, індекс серйозності, seriousness index, запобіжні заходи, precautionary measures, система НАССР, HACCP system, кафедра готельно-ресторанної справи, кафедра експертизи харчових продуктів
Бібліографічний опис
Удосконалення аналізу небезпечних факторів при виробництві сиру зернистого у вершках / В. М. Сидор, С. І. Усатюк, О. М. Тищенко, А. Ю. Божко // Харчова промисловість. – №31-32. – 2022. – С. 55-62