Використання спеціальних сортів солоду для підвищення екологічності утилізації кавових відходів

Ескіз

Дата

2023

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Ринок кави росте впродовж останніх десятиліть та не має прогнозів на скорочення. Майже кожна людина у світі споживає каву, тільки в Україні ринок споживання кави оцінюють у суму більшу за 100 млн. дол. США. Поруч з виробництвом смаженої та розчинної кави існує величезна проблема з утилізацією кавових відходів, а також впливом цих відходів на довкілля. Незалежно від того де роблять каву, вдома, в кафетерії чи на виробництві, щорічно утворюються мільйони тон відходів. Спеціальні види солоду виправляють недоліки колись відомої ячмінної кави, напою зі смаженого ячменю. Натомість, відходи від виробництва спеціальних видів солоду, або їх екстрактів, є абсолютно екологічними та легко піддаються утилізації. The coffee market has been growing for the past decades and has no predictions of a decline. Almost everyone in the world consumes coffee, only in Ukraine the market for coffee consumption is estimated at more than 100 million dollars. USA. Next to the production of roasted and instant coffee, there is a huge problem with the disposal of coffee waste, as well as the impact of this waste on the environment. Regardless of where coffee is made, at home, in a cafeteria or at a factory, millions of tons of waste are generated annually. Special types of malt correct the shortcomings of the once famous barley coffee, a drink made from roasted barley. On the other hand, waste from the production of special types of malt, or their extracts, is completely ecological and easily disposed of.

Опис

Ключові слова

кава, кавові замінники, відходи, солод, кафедра технології консервування, coffee, coffee substitutes, waste, malt

Бібліографічний опис

Іванов, Є. І. Використання спеціальних сортів солоду для підвищення екологічності утилізації кавових відходів / Є. І. Іванов, В. В. Шутюк // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні в рамках проєкту програми ЄС ЕРАЗМУС+Жан Моне Модуль (#620521-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE) : матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 174-175

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced