Дослідження процесів ферментації для стабілізації стійкості пива

Ескіз

Дата

2023

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Одним із основних споживчих показників готового пива є його стійкість. Під час зберігання пива з часом у ньому відбуваються окисні процеси. Завдяки кисню, який вступає в хімічні реакції з жирними кислотами, вітамінами, амінокислотами та ароматичними речовинами, утворюються сполуки, що змінюють колір, смак і фізико-хімічні показники. Одночасно з фізико-хімічними процесами, що відбуваються під час зберігання пива, можуть протікати і мікробіологічні процеси, які сприяють мікробіологічному забрудненню готового пива.

Опис

Ключові слова

окиснення, сусло, дріжджі, побічні продукти бродіння, поліфеноли, пиво, динаміка зброджування, oxidation, wort, yeast, fermentation by-products, polyphenols, beer, fermentation dynamics, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Романова, З. М. Дослідження процесів ферментації для стабілізації стійкості пива / З. М. Романова, М. В. Карпутіна, С. І. Олійник // BEER. Technologies & Innovations. – 2023. – 2(27). – С. 30-34.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced