Вплив відбору дифузійного соку на прибутковість бурякоцукрового виробництва

Ескіз

Дата

2022

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Розроблена модель дифузійного процесу та програма розрахунку оптимального коефіцієнта відбору дифузійного соку і втрати цукрози у жомі. Новизна моделі полягає у представленні дифузійного процесу між буряковою стружкою і екстрагентом як масопровідності (утрудненої дифузії) у системах з твердою фазою. Такий підхід дозволяє враховувати додатково вплив наступних чинників: чистоту клітинного соку; структуру стружки; нелінійність масовіддачі від довжини ста грамів бурякової стружки; тривалість екстракції; пресування жому та повернення у дифузійний апарат потрібної кількості жомопресової води. За критерій оптимізації прийнято очікувану зміну прибутку виробництва цукру. Ця модель дозволяє прогнозувати прибутковість виробництва цукру з буряка залежно від техніко-економічних умов виробництва і кон’юнктури цін на товари, що впливають на доходи і видатки виробництва.

Опис

Ключові слова

кафедра теплоенергетики та холодильної техніки, екстрагування бурякової стружки, відбір дифузійного соку, цукроза, жом, extraction of beet shavings, selection of diffusion juice, sucrose, pulp

Бібліографічний опис

Масліков, М. О. Вплив відбору дифузійного соку на прибутковість бурякоцукрового виробництва / М. О. Масліков, М. М. Масліков // Implementation of modern technologies in science : 13 th International scientific and practical konference, December 20-23 2022, Varna, Bulgaria. – Varna : International Science Group, 2022. – Pp. 535-544

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced