Гігієнічний дизайн обладнання як складова забезпечення якості та безпечності харчових продуктів

Ескіз

Дата

2023

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Авторами показано. що гігієнічний дизайн у харчовій промисловості відіграє важливу роль для контролю мікробіологічної безпеки та якості виробленої продукції. Це дозволяє запобігти небажаному збільшенню кількості мікроорганізмів, вмісту токсинів або хімічних залишків, а також забрудненню іншими нехарчовими речовинами в продуктах. Потужності операторів ринку харчової продукції, спроектовані з урахуванням вимог гігієнічного інжинірингу, з відповідно побудованими технологічними лініями та гігієнічним обладнанням, яке експлуатується за нормальних умов та обслуговується згідно інструкцій, вироблятиме безпечні харчові продукти з регламентованими показниками якості та безпеки.
The authors show that hygienic design in the food industry plays an important role in controlling the microbiological safety and quality of products. This helps to prevent undesirable increases in the number of microorganisms, toxins or chemical residues, as well as contamination with other non-food substances in products. The facilities of food market operators designed to meet the requirements of hygienic engineering, with appropriately constructed production lines and hygienic equipment operated under normal conditions and maintained according to instructions, will produce safe food products with regulated quality and safety indicators.

Опис

Ключові слова

гігієнічний дизайн обладнання, якість і безпека харчових продуктів, кафедра експертизи харчових продуктів, hygienic design of equipment, food quality and safety

Бібліографічний опис

Пащенко, Б. С. Гігієнічний дизайн обладнання як складова забезпечення якості та безпечності харчових продуктів / Б. С. Пащенко // Якість і безпека харчових продуктів : збірник тез VІ Міжнародної науково-практичної конференції, 9-10 листопада 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 202-204

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced