Удосконалення рецептів комбікормів з використанням новітніх форм мікрокомпонентів

Ескіз

Дата

2023

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Традиційним кормом для одомашнених тварин виступали їх природні корми. Поступово із розвитком тваринництва додалися зернові, білкові компоненти і стали застосовувати мінеральні добавки. Найпершою з мінеральних добавок була природна кухонна сіль. Люди помічали, що невеликі добавки солі до корму значно покращували здоров’я та стан тварин. З тих пір розвиток науки і технології дозволив вивчити та впровадити складні науково-обґрунтовані рецепти комбікормів які складаються з десятків компонентів як природного походження так і штучно створених. З початку ХХ століття розроблено багато методів обробки природних компонентів кормів, що дозволяє отримати із них максимальні кормові цінності для засвоєння в повній мірі організмом тварин або птиці.
The traditional feed for domesticated animals was their natural fodder. Gradually, with the development of animal husbandry, grain and protein components were added, and mineral additives began to be used. The first of the mineral additives was natural table salt. People noticed that small additions of salt to feed significantly improved the health and condition of animals. Since then, the development of science and technology has made it possible to study and implement complex scientifically based recipes of compound feed consisting of dozens of components of both natural origin and artificially created. Since the beginning of the 20th century, many methods of processing natural components of fodder have been developed, which allows to obtain maximum fodder from them values ​​for full assimilation by the organism of animals or birds.

Опис

Ключові слова

комбікорми, рецепт, мікрокомпоненти, кафедра технології зберігання і переробки зерна

Бібліографічний опис

Янюк, Т. І. Удосконалення рецептів комбікормі з використанням новітніх форм мікрокомпонентів / Т. І. Янюк, В. І. Шпакович // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : ХІІ Міжнародна науково- технічна конференція, 7 листопада 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 121-122

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced