Причини виникнення дефектів у пивоварінні
Дата
2021
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Смаковий чи ароматичний відтінок пива у келиху залежить від рішень, які приймає пивовар. Легкі горіхові ноти і натяки на родзинки? Це все солод для світлих елів легкого обсмажування. Різкий свіжий аромат хмелю? Це наслідок ретельного вибору і вчасного додавання найкращих ароматичних хмелів під час кип’ятіння, або навіть і бродіння. Також на загальний смак та аромат напою впливає робота правильно підібраної раси пивоварних дріжджів.
Вивчаючи дегустаційну науку, ми вчимося спочатку впізнавати знайомі аромати і смаки в пиві, потім – уловлювати складні поєднання, відчувати і описувати ледь помітні відтінки. Але найвищий рівень – виявити в напої сторонні запахи та присмаки, розпізнати дефекти і виявити їх джерело походження
The taste or aroma of beer in a glass depends on the decisions made by the brewer. Light nutty notes and hints of raisins? These are all malts for lightly roasted light ales. Sharp fresh aroma of hops? This is the result of careful selection and timely addition of the best aromatic hops during boiling or even fermentation. Also, the general taste and aroma of the drink is affected by the work of a correctly selected breed of brewing yeast. Studying tasting science, we first learn to recognize familiar aromas and flavors in beer, then to catch complex combinations, feel and describe barely noticeable shades. But the highest level is to detect extraneous smells and tastes in the drink, to recognize defects and to identify their source of origin
The taste or aroma of beer in a glass depends on the decisions made by the brewer. Light nutty notes and hints of raisins? These are all malts for lightly roasted light ales. Sharp fresh aroma of hops? This is the result of careful selection and timely addition of the best aromatic hops during boiling or even fermentation. Also, the general taste and aroma of the drink is affected by the work of a correctly selected breed of brewing yeast. Studying tasting science, we first learn to recognize familiar aromas and flavors in beer, then to catch complex combinations, feel and describe barely noticeable shades. But the highest level is to detect extraneous smells and tastes in the drink, to recognize defects and to identify their source of origin
Опис
Ключові слова
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства, пиво, солод, смак, аромат, присмак, дефекти, beer, malt, taste, aroma, aftertaste, defects
Бібліографічний опис
Мукоїд, Р. М. Причини виникнення дефектів у пивоварінні / Р. М. Мукоїд, А. М. Пархоменко // Beer. Technologies&Innovations. – 2021. – № 1–2 (19–20). – С. 70–71.