Дослідження використання борошна кіноа в технології безглютенових формованих чіпсів

Ескіз

Дата

2024

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Відомо, що глютен міститься в пшениці, ячмені, житі та інших злакових. А також значна частина глютену надходить у хлібобулочні, макаронні, кондитерські вироби, харчові концентрати – снекова продукція. Основною сировиною для виробництва формованих картопляних чіпсів є сухе картопляне пюре (яке не містить глютен), а також пшеничне борошно. З метою виключення залишків глютену у технології формованих картопляних чіпсів пропонуємо замінити пшеничне борошно на борошно – кіноа
It is known that gluten is contained in wheat, barley, rye and other cereals. And also a significant part of gluten enters bakery, pasta, confectionery products, food concentrates - snack products. The main raw materials for the production of molded potato chips are dry mashed potatoes (which do not contain gluten) and wheat flour. In order to eliminate gluten residues in the technology of molded potato chips, we suggest replacing wheat flour with quinoa flour

Опис

Ключові слова

чіпси, борошно кіноа, безглютенові, кафедра готельно-ресторанної справи, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, chips, quinoa flour, gluten-free

Бібліографічний опис

Ковтун, А. В. Дослідження використання борошна кіноа в технології безглютенових формованих чіпсів / А. В. Ковтун, В. М. Ковбаса // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 128.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced