Використання полину естрагону (Artemisia dracunculus L), у технологіях оздоровчих харчових продуктів

Ескіз

Дата

2024

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Нами проведено органолептичний аналіз трави полину естрагону. Досліджуваний вид зразка рослинної сировини – висушені тонкі пагони з листками; ширина листка 7-6 мм, довжина 50-80 мм; форма листка видовжена; стан поверхні – рівна, злегка опушена; колір від світло до темно зеленого; ароматно-пряний запах; смак пряний, приємний з легким відчуттям гіркоти. Досліджено вміст аскорбінової кислоти у свіжих та висушених зразках полину естрагону. Вміст вітаміну С складає, відповідно 174,42 та 144,51 мг %.Полин естрагон (Artemisia dracunculus L) є цінним джерелом біологічно активних сполук, зокрема, аскорбінової кислоти
We conducted an organoleptic analysis of tarragon wormwood. The researched type of plant material sample is dried thin shoots with leaves; leaf width 7-6 mm, length 50-80 mm; the shape of the leaf is elongated; surface condition – smooth, slightly pubescent; color from light to dark green; aromatic-spicy smell; the taste is spicy, pleasant with a slight feeling of bitterness. The content of ascorbic acid in fresh and dried tarragon wormwood samples was studied. The content of vitamin C is 174.42 and 144.51 mg%, respectively. Tarragon wormwood (Artemisia dracunculus L) is a valuable source of biologically active compounds, in particular, ascorbic acid

Опис

Ключові слова

полин, vitamin C, тархун, естрагон, пагони, вітамін С, органолептичний аналіз, кафедра технології оздоровчих продуктів, tarragon, shoots, Artemisia dracunculus, organoleptic analysis

Бібліографічний опис

Полубенська, С. Використання полину естрагону (Artemisia dracunculus L), у технологіях оздоровчих харчових продуктів / С. Полубенська, С. Бажай-Жежерун // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 56.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced