Зміни законодавства України у сфері безпечності харчових продуктів
Дата
2023
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Україна є правовою країною європейської спільноти. Статус члена на вступ у ЄС накладає додаткові зобов’язання на державу щодо гармонізації законодавчої бази з вимогами ЄС. Аналіз змін, які було зроблено у 2022 році показав, що більш ретельно упорядковано норми простежуваності за рахунок введення позначок для харчових продуктів тваринного походження та вимог до маркування. Крім того, прийняття закону щодо матеріалів та предметів, які контактують з харчовими продуктами дозволить знизити ризик небезпеки щодо міграції шкідливих речовин у харчові продукти. Постійне оновлення асортименту харчових продуктів та пакувальних матеріалів і тари для них та методів дослідження їх якості і безпечності буде обумовлювати постійні зміни харчового законодавства.
Ukraine is a legal country of the European community. The status of EU member the imposes additional obligations on the state to harmonize the legislative framework with EU requirements. The changes were made in 2022 showed traceability standards were more carefully regulated due to the introduction of labels for animal origin food and labeling requirements. In addition, the law adoption on materials and objects come into contact with food will reduce the risk of danger regarding the harmful substances migration into food. Constant updating of the food assortment and packaging materials and containers for them, as well as methods of researching their quality and safety, will lead to constant changes in food legislation.
Ukraine is a legal country of the European community. The status of EU member the imposes additional obligations on the state to harmonize the legislative framework with EU requirements. The changes were made in 2022 showed traceability standards were more carefully regulated due to the introduction of labels for animal origin food and labeling requirements. In addition, the law adoption on materials and objects come into contact with food will reduce the risk of danger regarding the harmful substances migration into food. Constant updating of the food assortment and packaging materials and containers for them, as well as methods of researching their quality and safety, will lead to constant changes in food legislation.
Опис
Ключові слова
кафедра харчової хімії, кафедра експертизи харчових продуктів, харчове законодавство України, безпечність харчових продуктів, простежуваність, закон, food Ukrainian legislation, food safety, traceability, law
Бібліографічний опис
Шульга, О. С. Зміни законодавства України у сфері безпечності харчових продуктів / О. С. Шульга, С. І. Шульга // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2023. – Том 29, № 2. – С. 7-21