Порівняльний аналіз зразків молочної продукції ультразвуковим методом
Файли
Дата
2024
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В роботі методом ультразвукового аналізу з використанням приладу ЕКОМІЛК Бонд (Болгарія) проаналізовано такі зразки молока: молоко натуральне незбиране, яке було піддане термічній обробці, молоко «Органік» пастеризоване, «Дитяче» ультрапастеризоване, пряжене молоко, козине молоко «Зінка», мигдалеве безлактозне, виробник «Ecomill» Іспанія, кокосове безлактозне того ж виробника і молоко пастеризоване безлактозне «Органік». Визначали такі показники якості як білок, жир та лактозу. Порівняння результатів дослідження показало, що ці показники у досліджуваних зразках у більшості випадків відповідають зазначеному виробником вмісту та лежать у межах похибки. Проте у двох зразках, які не повинні містити лактозу, прилад зафіксував її наявність.
In the work, the following milk samples were analyzed using the ultrasonic analysis method using the ECOMILK Bond (Bulgaria) device: natural whole milk that was subjected to heat treatment, pasteurized "Organic" milk, "Dityache" ultra-pasteurized milk, strained milk, goat's milk "Zinka", almond lactose-free , manufacturer "Ecomill" Spain, lactose-free coconut of the same manufacturer and pasteurized lactose-free milk "Organik". Such quality indicators as protein, fat and lactose were determined. A comparison of the research results showed that these indicators in the studied samples in most cases correspond to the content specified by the manufacturer and lie within the margin of error. However, in two samples that should not contain lactose, the device recorded its presence.
In the work, the following milk samples were analyzed using the ultrasonic analysis method using the ECOMILK Bond (Bulgaria) device: natural whole milk that was subjected to heat treatment, pasteurized "Organic" milk, "Dityache" ultra-pasteurized milk, strained milk, goat's milk "Zinka", almond lactose-free , manufacturer "Ecomill" Spain, lactose-free coconut of the same manufacturer and pasteurized lactose-free milk "Organik". Such quality indicators as protein, fat and lactose were determined. A comparison of the research results showed that these indicators in the studied samples in most cases correspond to the content specified by the manufacturer and lie within the margin of error. However, in two samples that should not contain lactose, the device recorded its presence.
Опис
Ключові слова
кафедра харчової хімії, кафедра технології молока і молочних продуктів, молоко, ультразвуковий аналіз, лактоза, milk, ultrasound analysis, lactose
Бібліографічний опис
Порівняльний аналіз зразків молочної продукції ультразвуковим методом / М. О. Литвинчук, О. А. Божок, В. М. Іщенко, О. В. Кочубей-Литвиненко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 2. – С. 238.