Спосіб виробництва сушеної морської риби ряду тріскоподібних (Патент на корисну модель № 156562)
Файли
Дата
2024
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб виробництва сушеної морської риби включає миття, очищення риби від луски і нутрощів, засолювання, сушіння. При цьому використовують рибу з ряду тріскоподібних. Після очищення проводять філетування, різання на шматочки довжиною 5-10 см і шириною 1-2 см, соління проводять в розчині кухонної солі концентрацією 15-20 %. Сушіння проводять двостадійно, причому першу стадію здійснюють в полі надвисокої частоти при потужності генератора 300-500 Вт до вологості 50-55 %, а на другій стадії досушують конвективним способом при температурі 30-50 °C до вмісту вологи 30-35 %
The method of producing dried sea fish includes washing, cleaning fish from scales and entrails, salting, and drying. Fish from the codfish family are used. After cleaning, the fish is filleted, cut into pieces 5-10 cm long and 1-2 cm wide, and salted in a solution of sodium chloride with a concentration of 15-20%. Drying is carried out in two stages, with the first stage carried out in an ultra-high frequency field at a generator power of 300-500 W to a moisture content of 50-55 %, and in the second stage it is dried by convection at a temperature of 30-50 °C to a moisture content of 30-35 %
The method of producing dried sea fish includes washing, cleaning fish from scales and entrails, salting, and drying. Fish from the codfish family are used. After cleaning, the fish is filleted, cut into pieces 5-10 cm long and 1-2 cm wide, and salted in a solution of sodium chloride with a concentration of 15-20%. Drying is carried out in two stages, with the first stage carried out in an ultra-high frequency field at a generator power of 300-500 W to a moisture content of 50-55 %, and in the second stage it is dried by convection at a temperature of 30-50 °C to a moisture content of 30-35 %
Опис
Ключові слова
кафедра технології консервування, тріска, філетування, різання, бланшування, сушіння, filleting, cutting, blanching, drying
Бібліографічний опис
Патент на корисну модель № 156562 UA, МПК (2024.01) A22C25/00, (2006.01) A22C25/02, A22C25/14, A22C25/18, A23L3/40. Спосіб виробництва сушеної морської риби ряду тріскоподібних / Бессараб О. С., Левківська Т. М., Дущак О. В., Рубанка К. В., Писарєв М. Г., Якименко А. В. ; володілець Національний університет харчових технологій. – № u 202306363 ; заявл. 21.12.2023 ; опубл. 11.07.2024, Бюл. № 28.