Спосіб виробництва чипсів з айви (Патент на корисну модель № 156560)

Ескіз

Дата

2024

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Спосіб виробництва чипсів з айви включає миття, інспектування, видалення насіннєвої камери, нарізання, двостадійне сушіння сировини, охолодження й пакування. Нарізану айву бланшують у цукровому сиропі при співвідношенні плодів і сиропу як 1:2, концентрацією сиропу 15-40 % з додаванням 1-5 % лимонної кислоти протягом 1,5-3 хвилин. Висушування айви на першій стадії здійснюють в полі надвисокої частоти при потужності генератора 400-600 Вт до вологості 20-25 %. На другій стадії досушують конвективним способом при температурі 30-50 °C до вмісту вологи 8-10 %
The quince chips production process includes washing, inspection, removal of the seed chamber, cutting, two-stage drying of raw materials, cooling and packaging. Sliced quinces are blanched in sugar syrup at a ratio of fruit to syrup of 1:2, with a syrup concentration of 15-40% and the addition of 1-5% citric acid for 1.5-3 minutes. At the first stage, quince is dried in an ultra-high frequency field at a generator power of 400-600 W to a moisture content of 20-25%. At the second stage, it is dried by convection at a temperature of 30-50 °C to a moisture content of 8-10 %

Опис

Ключові слова

кафедра технології консервування, айва, чипси, бланшування, сушіння, цукровий сироп, quince, chips, blanching, drying, sugar syrup

Бібліографічний опис

Патент на корисну модель № 156560 UA, МПК A23L19/18, A23B7/02, 26B3/02. Спосіб виробництва чипсів з айви / Бессараб О. С., Левківська Т. М., Дущак О. В., Рубанка К. В., Писарєв М. Г., Якименко А. В. ; володілець Національний університет харчових технологій. – № u 202306250 ; заявл. 21.12.2023 ; опубл. 11.07.2024, Бюл. № 28.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced