Веганство: аналіз тренду у світі та Україні
Файли
Дата
2023
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Якщо раніше веганство було вузькою нішею з немасовим попитом, то нині це–один із провідних глобальних трендів, і до підтримки рослинної моди долучаються всі, навіть традиційні «м’ясні» бренди. Головною мотивацією для людей, що стали вегетаріанцями чи веганами, є екологічний аспект, друга за популярністю мотивація – здоров’я і менш популярним для переходу на рослинну дієту є добробут тварин. Розглянуто сутність веганства, символ бренду та процес його лізензування.
If before, veganism was a narrow niche with a non-mass demand, now it is one of the leading global trends, and everyone, even traditional "meat" brands, joins in supporting plant-based fashion. The main motivation for people who have become vegetarians or vegans is the environmental aspect, the second most popular motivation is health, and the less popular motivation for switching to a plant-based diet is animal welfare. The essence of veganism, the symbol of the brand and the process of its licensing are considered.
If before, veganism was a narrow niche with a non-mass demand, now it is one of the leading global trends, and everyone, even traditional "meat" brands, joins in supporting plant-based fashion. The main motivation for people who have become vegetarians or vegans is the environmental aspect, the second most popular motivation is health, and the less popular motivation for switching to a plant-based diet is animal welfare. The essence of veganism, the symbol of the brand and the process of its licensing are considered.
Опис
Ключові слова
кафедра експертизи харчових продуктів, веганство, бренд V-Label, ліцензування, veganism, V-Label brand, licensing
Бібліографічний опис
Мельник, О. Веганство: аналіз тренду у світі та Україні / О. Мельник, В. Кійко // Управління якістю. – 2023. – № 9. – С. 95–101.