Monitoring milk analogues for use in dietary nutrition

Ескіз

Дата

2024

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Аналіз харчування людей у різних куточках нашої планети показав, що вживання молока є найвищим рейтингом і корисним продуктом. Коров'яче молоко є чудовим джерелом білка, кальцію та необхідні поживні елементи, такі як вітамін B12 і йод. Він також містить магній, який є необхідні для розвитку кісток і роботи м'язів. Однак рафінована дієта людини призвела до алергічні реакції на молоко і продукти його переробки. Дослідження аналізує доцільність використання різних видів молока, запропоновано заміну основного рецептурного компонента сухим і безлактозним молоком, досліджено їх фізико-хімічні властивості. Ця заміна враховує декілька аспекти: отримання кінцевого продукту з високими органолептичними показниками (колір, смак, аромат), забезпечення певної структури (консистенції), а також максимізація концентрації вітамінів та інші корисні компоненти в продукті.
Analyzing people's diets in various parts of our planet has shown that drinking milk is a top-rated and beneficial product. Cow's milk is an excellent source of protein, calcium, and essential nutritional elements such as vitamin B12 and iodine. It also contains magnesium, which is necessary for bone development and muscle function. However, refined human diets have led to allergic reactions to milk and its processed products. This study analyzes the feasibility of using different types of milk, proposes substituting the main recipe component with powdered and lactosefree milk, and investigates their physicochemical properties. This substitution considers several aspects: obtaining a final product with high organoleptic characteristics (color, taste, aroma), ensuring a certain structure (consistency), and maximizing the concentration of vitamins and other beneficial components in the product.

Опис

Ключові слова

молоко, властивості, дослідження, використання, моніторинг, milk, properties, research, use, monitoring, кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції

Бібліографічний опис

Hrebeniuk, M. Monitoring milk analogues for use in dietary / M. Hrebeniuk, I. Koretska // Scientific World Journal. – 2024. – Is. 26. – Pp. 28-34

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced