Питання розрахунку собівартості продукції в харчовій промисловості
Файли
Дата
2001
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В статті наведено склад витрат операційної діяльності. З економічної точки зору адміністративні витрати, витрати на збут, частково інші операційні витрати, незалежно від методики їх бухгалтерського обліку, залишаються витратами, які входять до складу витрат, необхідних для виробництва та реалізації продукції. їх треба планувати, аналізувати. На базі їх сумарної величини встановлюють ціну на продукцію. Тому доцільно було б ввести показник "Операційні витрати" або якийсь інший, який би акумулював у собі всі витрати, необхідні для виготовлення продукції та доведення її до споживача.
The article describes the composition of operating costs. In economic terms, administrative costs, costs of sales, other operating expenses in part, regardless of their method of accounting, are costs that are part of the costs necessary for production and sales. they need to plan, analyze. On the basis of their total value pricing of products. Therefore it would be useful to introduce the indicator "Operating expenses" or any other that would be accumulated in itself all the expenses necessary for manufacturing products and bring it to the consumer.
The article describes the composition of operating costs. In economic terms, administrative costs, costs of sales, other operating expenses in part, regardless of their method of accounting, are costs that are part of the costs necessary for production and sales. they need to plan, analyze. On the basis of their total value pricing of products. Therefore it would be useful to introduce the indicator "Operating expenses" or any other that would be accumulated in itself all the expenses necessary for manufacturing products and bring it to the consumer.
Опис
Ключові слова
планування собівартості продукції, собівартість реалізованої продукції, склад витрати операційної діяльності, кошторис операційних витрат, нормальна потужність, product cost planning, cost of sales, warehouse operating expenses, estimated operating costs, normal power
Бібліографічний опис
Губенко, Н. Питання розрахунку собівартості продукції в харчовій промисловості / Н. Губенко, Г. Шматкова // Цукор України. - 2001. - № 1-2. - С. 10-11.