Перспективи використання пшоняного та гречаного борошна
Файли
Дата
2024
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В статті подана інформація про пшоно як перспективну сировину для виробництва борошняних кондитерських виробів оздоровчого спрямування. Наведені особливості хімічного складу борошна з гречки та пшона, що демонструє їх перспективність при розширенні асортименту виробів борошняної групи. Представлено аналіз розробок по використанню пшоняного та гречаного борошна при виробництві різних видів печива. Запропоновано схему універсальної потоково-механізованої лінії для виробництва цукрового та затяжного печива, що містить в своєму складі борошно з пшона чи борошно з гречки в кількості 11-12%.
The article provides information about millet as a promising raw material for the production of flour confectionery products of a health-improving nature. The features of the chemical composition of buckwheat and millet flour are given, which demonstrates their prospects in expanding the range of flour group products. An analysis of developments on the use of millet and buckwheat flour in the production of various types of cookies is presented. A scheme of a universal flow-mechanized line for the production of sugar and long-pastry cookies, containing millet flour or buckwheat flour in its composition in an amount of 11-12%, is proposed.
The article provides information about millet as a promising raw material for the production of flour confectionery products of a health-improving nature. The features of the chemical composition of buckwheat and millet flour are given, which demonstrates their prospects in expanding the range of flour group products. An analysis of developments on the use of millet and buckwheat flour in the production of various types of cookies is presented. A scheme of a universal flow-mechanized line for the production of sugar and long-pastry cookies, containing millet flour or buckwheat flour in its composition in an amount of 11-12%, is proposed.
Опис
Ключові слова
пшоняне борошно, гречане борошно, печиво, потоково-механізована лінія, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, millet flour, buckwheat flour, cookies, flow-mechanized line
Бібліографічний опис
Пилипенко, А. Перспективи використання пшоняного та гречаного борошна / А. Пилипенко, О. Кохан, І. Сич // World of Food. – 2024. – №1. – С. 4-7.