Використання аскорбінової кислоти для стабілізації барвників cтолового буряка в процесі переробки

Вантажиться...
Ескіз

Дата

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Буряковий сік широко відомий своїми потенційними перевагами для здоров’я, включаючи покращення здоров’я серцево-судинної системи, підвищення спортивних результатів і краще регулювання артеріального тиску. Наукові дослідження показали, що нітрати в кореневому соку буряка можуть перетворюватися на оксид азоту, який допомагає розслабити і розширити кровоносні судини, сприяючи кращому кровотоку та зниженню артеріального тиску.
Beetroot juice is widely known for its potential health benefits, including improving cardiovascular health, increasing athletic performance, and better regulating blood pressure. Scientific studies have shown that the nitrates in beetroot juice can be converted to nitric oxide, which helps relax and dilate blood vessels, promoting better blood flow and lowering blood pressure.

Опис

Бібліографічний опис

Чех, О. С. Використання аскорбінової кислоти для стабілізації барвників столового буряка в процесі переробки / О. С. Чех, О. В. Дущак, В. В. Шутюк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 7–11 квітня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2025. – Ч. 1. – С. 188.

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в