Спосіб виробництва сметани дієтичної, збагаченої сироватковими білками

Анотація

Винахід стосується способу виробництва сметани дієтичної, збагаченої сироватковими білками, в якому приймають та оцінюють якість білкового компоненту, приймають та оцінюють якість незбираного молока, яке очищають, охолоджують, тимчасово резервують, підігрівають за температури 40-45 °С, сепарують, після чого складають суміш з вершків та білкового компонента, пастеризують суміш за температури 92-96 °С з витримкою 15-20 с, гомогенізують суміш за тиску 8-10 МПа та температури 60-65 °С, заквашують і сквашують, охолоджують до температури 18-20 °С, фасують, охолоджують і відправляють на дозрівання за температури 2-6 °С протягом 12 год, при цьому як білковий компонент використовують гідролізований концентрат демінералізованої сироватки з масовою часткою сухих речовин 40 %, який додають у кількості 20-30 % до вершків під час етапу складання суміші, після чого проводять фільтрування суміші, заквашування і сквашування проводять за температури 28-32 °С протягом 6-8 год до моменту досягнення титрованої кислотності 60-75 °Т.

Опис

Бібліографічний опис

Патент на винахід 129554 UA МПК A23C 13/16 (2006.01) Спосіб виробництва сметани дієтичної, збагаченої сироватковими білками / А. П. Михалевич, Г. Є. Поліщук, В. Я. Сапіга, О. В. Костенко, У. Г. Бандура, Т. Г. Осьмак ; заявник Національний університет харчових технологій. – № a 202204049 ; заявл. 27.10.2022 ; опубл. 28.05.2025, Бюл. № 22.

Колекції

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в