Збагачення пшеничного хліба мікронутрієнтами
Дата
2003
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
На основі вимог гігієни харчування до збагачення хімічного складу харчових продуктів, комплексного дослідження впливу мінеральних і органічних носіїв кальцію, заліза, йоду, селену й фолієвої кислоти на технологічний процес і якість хліба та встановлення втрат мікронутрієнтів під час випікання готової продукції розроблено мінерально-вітамінну композицію з пшеничного борошна. Використання збагачувальної композиції у хлібопекарському виробництві дасть можливість збільшити щоденне вживання кальцію, заліза, йоду, селену та фолієвої кислоти на 49,8...56,1 %.
Опис
Ключові слова
мікронутрієнти, збагачувальна композиція, хлібопекарське виробництво, микронутриенты, обогатительная композиция, хлебопекарное производство, micronutrients, composition enrichment, bread production, кафедра біотехнології і мікробіології, кафедра експертизи харчових продуктів, кафедра готельно-ресторанної справи
Бібліографічний опис
Збагачення пшеничного хліба мікронутрієнтами/ М. М. Антонюк, Л. Ю. Арсеньєва, В. Ф. Доценко, Л. О. Герасименко // Наукові праці НУХТ. – 2003. – № 14. – С. 51-53.