Дослідження мікробіологічних показників рослинних екстрактів як рецептурних інгредієнтів у виробництві морозива

Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

В статті наведено результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки. Виявлено кількісну зміну контамінуючої мікрофлори екстрактів у процесі їх зберігання. Визначено наявність антимікробних властивостей для екстрактів гібіскусу, троянди, котовника та лаванди. Доведено можливість застосування досліджених екстрактів у виробництві морозива. The results o f microbiological studing of plant aqueous extracts, which contain phenol compounds, are presented in this article. It was determined that the quantity o f contaminating microorganisms decrease in plant extracts during their storage. The antimicrobial properties of hibiscus, rose, lavender and catnip aqueous extracts were established. The possibiiityof application of these extracts in ice cream production was proved.

Опис

Ключові слова

рослинні екстракти, мікробіологічні показники, морозиво, plant aqueous extracts, microbiological characteristics, ice cream, кафедра біотехнології і мікробіології, кафедра технології молока і молочних продуктів

Бібліографічний опис

Гулак, О. В. Дослідження мікробіологічних показників рослинних екстрактів як рецептурних інгредієнтів у виробництві морозива / О. В. Гулак, Г. Є. Поліщук, М. М. Антонюк // Харчова промисловість. – 2011. – № 10. – С. 75–80.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced