Поверхнево-активні речовини мікробного походження

Ескіз

Дата

2008

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Охарактеризовано поверхнево активні речовини (ПАР) синтезова-ні мікроорганізмами різних фізіологічних і таксономічних груп. Наведе-но класифікацію ПАР за хімічною природою (гліколіпіди, ліпопептиди, ліпополісахариди, жирні кислоти та їх похідні фосфоліпіди) і молекуля-рною масою (низько- та високомолекулярні), а також переваги мікро-бних поверхнево-активних речовин перед синтетичними аналогами. The characteristic surface active substances (SAS) or synthesized by microorganisms of different physiological and taxonomic groups. Move-no classification of surfactants in chemical nature (glycolipids, lipopeptydy, lipopolysaccharide, fatty acids and their derivatives phospholipids) and rnoyu molecular weight (low and high molecular weight) and benefits of micro-bnyh surfactants over synthetic analogues.

Опис

Ключові слова

поверхнево-активні речовини, ліпіди, класифікація, мікроорганізми, поверхностно-активные вещества, surfactants, lipids, classification, microorganisms, кафедра біотехнології і мікробіології

Бібліографічний опис

Волошина, І. М. Поверхнево-активні речовини мікробного походження / І. М. Волошина, Т. П. Пирог // Харчова промисловість. - 2008. - Вип. 6. – С. 54-57.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced