Нанотехнології в харчових продуктах
Файли
Дата
2011
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті проаналізовані основні галузі застосування нанотехнологій в харчових продуктах, зокрема в технології пакувальних матеріалів, наноліпосомах та наносенсорів. Показано, що присутність наноматеріалів суттєво поліпшує властивості упаковки, полегшує контроль якості готових виробів, сприяє збереженню активних компонентів продуктів всередині харчової матриці.
The main applications of food nanotechnologies including packaging materials, nanosensors and nanoliposomes were analyzed. It has been shown that nanomaterials essentially improved barrier properties of packaging materials and help control and maintain food quality and also preserve active compounds in food matrix.
Опис
Ключові слова
нанотехнології, пакувальні матеріали, ліпосоми, наносенсори, наноконсолі, nanotechnologies, packaging materials, liposomes, nanosensors, nanocantilever, кафедра екології та екоменеджменту
Бібліографічний опис
Полумбрик, М. О. Нанотехнології в харчових продуктах / М. О. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2011. - № 10. - С. 319-322.