Спосіб виробництва спреду з наповнювачем (Патент на корисну модель № 30501)

Ескіз

Дата

2008

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Спосіб виробництва спреду з наповнювачем, що включає приготування жирової основи спреду з урахуванням жирнокислотного складу молочного жиру і рослинних жирів, вмісту в них твердої фази, відновлення сухого знежиреного молока та функціонально-технологічних інгредієнтів, приготування емульсії, пастеризація, перетворення суміші у спред, пакування. Згідно корисної моделі в якості функціонально-технологічних інгредієнтів використовуються замінник молочного жиру «Делікон» та продукти лікувально-профілактичного харчування на основі пророщених злаків «Прозер», які попередньо змішують з сухим знежиреним молоком у співвідношенні 1:2, піддають набуханню у воді температурою 20-30°С, пастеризують при температурі 90-95°С із витримкою 5- 10 хв з наступним охолодженням до 16-20°С. The mode of production spread with filling, includes cooking fat basis, taking into account the spread of fatty acid composition of milk fat and vegetable fat content of the solid phase, the restoration of skimmed milk and functional and technological ingredients, emulsifying, pasteurization, the transformation mixture spread, packing. According to the utility model as a functional and technological ingredients used milk fat substitute "Delikon" products and preventive nutrition based sprouted grains "Prozery ", pre-mixed with skimmed milk powder in the ratio of 1:2, subject to swelling in water temperature of 20 - 30 °C, pasteurized at a temperature of 90-95 °C with an exposure of 5 - 10 minutes, then cooled to 16-20 °C.

Опис

Ключові слова

жирнокислотний склад, fatty acid composition, функціонально-технологічні інгредієнти, functional and technological ingredients, емульсія, emulsion, замінник молочного жиру, milk fat substitute, кафедра технології молока і молочних продуктів

Бібліографічний опис

Патент 30501 UA, МПК (2006) A23D7/00 Спосіб виробництва спреду з наповнювачем / Українець А. І, Грек О. В., Петрина А. Б., Онопрійчук О. О. ; заявник - патентовласник Національний університет харчових технологій. — № u 2007 12968 ; заявл. 23.11.2007 ; опубл. 25.02.2008, Бюл. № 4, 2008 р.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced