Дослідження термічної стійкості модифікованих крохмалів різних видів
Файли
Дата
2005
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Стаття присвячена дослідженню термічної стійкості крохмалів різних видів. За допомогою методів термогравіаметрії отримано інформацію про відносну термічну стабільність крохмалю, залежність термостабільності від характеру модифікувальних домішок, роль
вологи в кінетиці термічної деструкції. Значний інтерес становлять
дослідження реакцій термічного розкладання цих сполук, вивчення
умов їх перебігу, виявлення факторів, які сприяють зниженню втрат
сировини і стабілізації продуктів. This article is devoted to research of thermal stability of modified starches of different types. Using the methods termohraviametriс received information about the relative thermal stability of starch thermal dependence on the nature of the modifying additives role moisture in the kinetics of thermal degradation. Of great interest are study reactions of thermal decomposition of these compounds, the study terms of their progress, identify factors that contribute to lower losses raw materials and stabilization products.
Опис
Ключові слова
модифіковані крохмалі, крохмальна молекула, термічна стійкість, термогравіаметрія, структура, modified starches, starch molecule, thermal stability, structure, кафедра харчової хімії, кафедра фізики та професійної безпеки, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Бібліографічний опис
Дослідження термічної стійкості модифікованих крохмалів різних видів / О. Ю. Мельник, В. М. Ковбаса, О. П. Перепелиця, М. В. Лазаренко // Обладнання та технології харчових виробництв : темат. зб. наук. пр. Донецького державного університету економіки і торговлі ім. М. Туган-Барановського. – Донецьк, 2005. – Вип. 13, Т 2. – С. 110-117.