Електрометрія молочних продуктів
Файли
Дата
1997
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Вивчено вплив на електропровідність молочних продуктів окремих компонентів — вологи (В), сухих речовин (Ср), в т.ч. жиру (Ж), сухого знежиреного молочного залишку (СЗМЗ), білка, лактози та фізико-хімічних характеристик – густини (ρ), титрованої кислотності (Ки) і рН, температури. Дослідження проводились на модельних сумішах із заданими за планом масовими частками компонентів в інтервалі температур від 5 до 95°С. Було одержано залежності електропровідності (æ) від В, Ср, Ж, СЗМЗ, ρ, Ки, рН, температури. Виявлено як окремі, так і взаємні тенденції впливу концентрацій складових компонентів на значення æ, Ки, рН. Наведено математичну модель об’єктів досліджень - сиру кисломолочного та кефіру, що дає змогу визначати вміст складових компонентів об’єкта, при наявності швидких і простих вимірювань, а саме — електропровідності, титрованої кислотності, а в деяких випадках — рН і густини. Виявлено,що один з визначальних факторів одержання точних результатів — температура досліджуваних зразків. Досі вплив цього фактора враховувався недостатньо.
Опис
Ключові слова
сир кисломолочний, кефір, електропровідність, волога, сухі речовини, жир, СЗМЗ, густина, кислотність, температура, математична модель, творог, электропроводность, влага, сухие вещества, жир, СОМО, плотность, кислотность, температура, математическая модель, cottage cheese, conductivity, moisture, dry matter, fat, density, temperature, mathematical model, кафедра електропостачання і енергоменеджменту, кафедра технології молока і молочних продуктів
Бібліографічний опис
Електрометрія молочних продуктів / В. О. Ромоданова, В. С. Смирнов, О. Г. Мазуренко, О. В. Кочубей // Харчова і переробна промисловість. – 1997. – № 8. - С. 24-25.