Розроблення технології твердих сичужних сирів з використанням бактеріальних препаратів прямого внесення

Ескіз

Дата

2004

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Проведено селекційні дослідження штамів мезофільних лактобактерій за ознаками, які є важливими у сироробстві, та визначено основні властивості культур, перспективних для залучення до складу заквашувальних композицій для виробництва сирів. Опрацьовано режими та параметри технологічного процесу одержання нових для України бактеріальних препаратів прямого внесення “Актив” і “Актив-ЛН”. Експериментально встановлено спосіб та дозу внесення новостворених бакпрепаратів у виробництві твердих сичужних сирів голландської групи. A study of breeding strains of mesophilic lactobacilli for characteristics that are important in syrorobstvi, and the main properties of cultures looking to attract to the zakvashuvalnyh compositions for the production of cheeses. Processed modes and parameters of the process to obtain new for Ukraine bacterial drugs direct payment "Active" and "Active-LF". Experimentally method and dose making newly bakpreparativ in the production of hard rennet cheeses Dutch group.

Опис

Ключові слова

заквашувальні композиції, технологія, сир твердий сичужний, бактеріальний препарат прямого внесення, сирна маса, bacterial compositions, technology, rennet cheese, starter for direct inoculation, cheese mass

Бібліографічний опис

Шульга, Н. М. Розроблення технології твердих сичужних сирів з використанням бактуріальних препаратів прямого внесення: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / Шульга Наталія Михайлівна ; Національний університет харчових технологій. – Київ, 2004. – 18 с.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced