Удосконалення технології вилучення цукрози з бурякової сировини

Ескіз

Дата

2007

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05. 18. 05 - технологія цукристих речовин.- Національний університет харчових технологій, Київ, 2007. Робота присвячена актуальній проблемі - підвищенню продуктивності цукрового виробництва шляхом інтенсифікації процесу вилучення цукрози і одночасного очищення соку в процесі його одержання. Тому актуальним завданням є удосконалення технології вилучення цукрози із бурякової сировини, яка б дозволила підвищити якісні показники соку, зменшити втрати цукрози, покращити технологічні показники виробництва. Розроблено нову технологію вилучення цукрози з бурякової сировини у вигляді мезги з використанням живильної води з сульфатом алюмінію (патент України №38487 А). Визначені оптимальні режими теплового та хімічного оброблення бурякової сировини різної якості, на які отримано два патенти України (№62458А, №68229 А). Запропоновані способи забезпечують збільшення виходу цукру, покращення технологічних показників виробництва. Досліджено та показано ефективність використання нової технології вилучення цукрози з бурякової сировини у вигляді мезги для роздільного перероблення уламків та хвостиків буряків на цукрових заводах (патент України № 52119А). The thesis for obtaining the degree of Candidate of the Technical Science on the specialiti 05.18.05 «Technologies of saccharine substances», Ukrainian State University for Food Technologies, Kyiv, 2007. This is poject for an actual problem – to increase sugar development (made) by the intensification the process of extracting saccharose and the same time to filter juice in process of it made. A new technology's for extracting saccharose from the beet's in a way of pulpa with usage of nourishing water with a sulphate of aluminium have been worked out . Optimal wais of worning and chemical treating sugar – beet different made. The technology's for obtaining it considerably inereases the going out of sugar. It is showed effective using new technology extracting of saccharose from the sugar – beet pap for segregate processing segment the sugar – beet in sugar factory. It is showed that using of 0,06…0,08 % AL2 (SO4)3 to the weit of sugar – beet for preparing nourishing water during extracting of saccharose from the sugar – beet pap inereases the effect of puring the sugar – beet juice and it considerably inereases the going out of sugar and decreases it's iosses in molasses.

Опис

Ключові слова

термічне і хімічне оброблення, бурякова сировина, сульфат алюмінію, вилучення цукрози, мезга, worning and chemical treating, sulphate of aluminium, extracting saccharose, sugar – beet, sugar – beet pap

Бібліографічний опис

Паламарчук, Н. І. Удосконалення технології вилучення цукрози з бурякової сировини : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 "Технологія цукристих речовин" / Паламарчук Наталія Іванівна ; НУХТ. - К., 2007. - 20 с.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced