Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/15493
Title: Альгінати в харчових технологіях
Authors: Полумбрик, Максим Олегович
Полумбрик, Олег Максимович
Іщенко, Віра Миколаївна
Костюк, Володимир Степанович
Сірик, Аліна Олегівна
Keywords: виробництво альгінатів
драглеутворення
альгінати
alginates production
gel formation
alginates
кафедра екологічної безпеки та охорони праці
кафедра харчової хімії
кафедра мехатроніки та пакувальної техніки
Issue Date: 2014
Citation: Альгінати в харчових технологіях / М. О. Полумбрик, В. М. Іщенко, А. О. Сірик та ін. // Харчова промисловість. - 2014. - № 15. - С. 6-12.
Abstract: Розглянуті отримання, властивості і використання альгінатів у харчових технологіях. Включення альгінатів до складу харчових продуктів сприяє виведенню радіонуклідів, зменшенню рівня натрію і позитивно впливає на здоров’я людини. Обговорені технологічні особливості застосування альгінатів у харчових продуктах якості драглеутворювачів, згущувачів та інкапсулянтів. The alginates production, its properties and application in food has been discussed. Inclusion of alginates in food materials allows to eliminate radionuclides decrease sodium level and nave beneficial effect on human health. The technological aspects of alginates application in food as gel forming agents, thickners and in capsulants ( probiotics essential fatty acids etc) has been discussed. Alginates can increase time of confectionary products duc to unigue water binding ability.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/15493
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5.pdf2,01 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.