Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17782
Title: Дослідження впливу термоокислювальної деструкції на молекулярну рухливість у системі триацилгліцеринів соняшникової олії
Authors: Лазаренко, Микола Миколайович
Лазаренко, Михайло Васильович
Баглюк, Сергій Володимирович
Keywords: жирні кислоти
питома теплоємність
триацилгліцерин
fatty acid
specific heat capacity
triacylglycerol
кафедра фізики
Issue Date: 2013
Citation: Лазаренко, М. М. Дослідження впливу термоокислювальної деструкції на молекулярну рухливість у системі триацилгліцеринів соняшникової олії / М. М. Лазаренко, М. В. Лазаренко, С. В. Баглюк // Актуальні питання біологічної фізики та хімії : матеріали 9-ої міжнародної науково-технічної конференції. – Севастополь, 2013. – С. 89-90.
Abstract: Досліджені теплофізичні та діелектричні властивості рафінованої соняшникової олії, яка є сумішшю триацилгліцеринів і супутніх речовин, з різною термічною передісторією. Розглянута природа релаксаційних та фазових переходів, що спостерігалися на температурних залежностях питомої теплоємності і комплексної діелектричної проникності. На основі цього вивчено зміни структури та хімічного складу соняшникової олії у результаті її нагрівання в умовах звичайного використання, де можливі процеси термічної та термоокислювальної деструкції з утворенням шкідливих речовин, які можуть переходити у продукти харчування. The thermophysical and dielectric properties of the refined vegetable oil, which is a mixture of triacylglycerols and related substances, with different thermal prehistory are investigated. The nature of relaxation and phase transitions, which are observed on the temperature dependences of the specific heat capacity and the complex dielectric permeability, is considered. According to the material changes of the structure and chemical consistency of vegetable oil are studied as a result of oil warming in normal conditions. There are the processes of thermal and oxidative degradation with the formation of harmful substances, which can be transformed into the foodstuffs in normal conditions.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/17782
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2.pdf1,77 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.