Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19434
Title: | Спосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти (Патент на винахід № 50570) |
Authors: | Бандуренко, Галина Михайлівна Крапивницька, Ірина Олексіївна Кушнір, Олена Володимирівна Чук, Володимир Васильович Свінціцька, Анна Іванівна |
Keywords: | яблука пектин вичавки паста гідроліз лимонна кислота електроактивована вода аpple pectin marc paste hydrolysis citric acid electroactivated water кафедра технології цукру і підготовки води кафедра технології консервування |
Issue Date: | 2002 |
Citation: | Патент на винахід 50570 U Україна, A23L 1/0524. Cпосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти / Бандуренко Г.М., Крапивницька І. О., Кушнір О. В., Чук В. В., Свінціцька А. І; НУХТ. — № а 2002021182 ; заявл. 13 02 2002; опубл. 15 10 2002, Бюл. № 10, 2002. |
Abstract: | Спосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти включає гідроліз яблучних вичавок, який проводять розчином лимонної кислоти або електроактивованою водою при співвідношенні вичавки : розчин лимонної кислоти або електроактивована вода 1:1,5 - 1:2,5, рН суміші 2,8-3,3, температурі 80-90°С протягом 40-90 хв. Потім до прогідролізованої суміші додають холодну воду у співвідношенні 1:0,8-1:1,2 до маси вичавок, суміш перемішують, протирають, направляють на консервування хімічними реагентами і зберігання. Method for production of apple pectin-containing paste includes hydrolysis of apple marc that is carried out by a solution of citric acid or electroactivated water at following ratio of components marc : solution of citric acid or electroactivated water 1:1,5 - 1:2,5, pH of mixture 2,8-3,3 at the temperature of 80-90 °C during 40-90 minutes. Then to hydrolyzed mixture is added cold water in ratio 1:0,8 - 1:1,2 of marc mass, the product is mixed, repulped, sent for preserving by chemicals and storage |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19434 |
Appears in Collections: | Патенти |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.