Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19958
Title: | Спосіб отримання пюре-напівфабрикату з цукрового буряку (Патент на корисну модель № 55076) |
Authors: | Бандуренко, Галина Михайлівна Писарєв, Максим Григорович Хомічак, Любомир Михайлович |
Keywords: | лимонна кислота аскорбінова кислота пюре-напівфабрикат цукровий буряк citric acid ascorbic acid рuree half-finished product sugar beet кафедра технології цукру і підготовки води кафедра технології консервування |
Issue Date: | 2010 |
Citation: | Патент на корисну модель № 55076 U Україна, A23L 2/02. Спосіб отримання пюре-напівфабрикату з цукрового буряку / Г. М. Бандуренко, Л. М Хомічак, М. Г. Писарєв ; заявник НУХТ. – № u 201004337 ; заявл. 14.04.2010; опубл. 10.12.2010, Бюл. № 23, 2010 р. |
Abstract: | Спосіб отримання пюре-напівфабрикату з цукрового буряку, який включає інспекцію, миття, очищення, подрібнення сировини, бланшування, протирання. Як сировину використовують цукровий буряк, подрібнення цукрового буряку проводять до розмірів шматочків 5-15 мм, потім проводять змішування отриманих шматочків з розчинами лимонної та аскорбінової кислот та розварювання при температурі 98-100 °С протягом 30-50 хвилин. Мethod for making a puree half-finished product of sugar beet, which includes inspecting, washing, cleaning, shredding raw material, blanching, pulping. Sugar beet is used as a raw material, shredding of the sugar beet is carried out up to sizes of pieces of 5-15 mm, then the pieces obtained are mixed with solutions of citric and ascorbic acids and boiled soft at a temperature of 98-100°C for 30-50 minutes. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19958 |
Appears in Collections: | Патенти |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.