Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20505
Title: | Спосіб отримання квашеної капусти (патент на винахід № 108446) |
Authors: | Бандуренко, Галина Михайлівна Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна Сахаренко, Оксана Олександрівна |
Keywords: | капуста лимонна кислота ферментація інвертний сироп мед аскорбінова кислота cabbage citric acid fermentation invert syrup honey ascorbic acid кафедра технології консервування |
Issue Date: | 2014 |
Citation: | Патент на винахід № 108446 U Україна, A23B 7/10. Спосіб отримання квашеної капусти / Г. М. Бандуренко, О. В. Бендерська, О. О. Сахаренко ; заявник НУХТ. – № a 2014 02571 ; заявл. 14.03.2014 ; опубл. 25.09.2014, Бюл. № 18. |
Abstract: | Спосіб отримання квашеної капусти включає інспекцію, очищення, шаткування, фасування й трамбування з періодичним пересипанням сіллю та прянощами, пригнічування, ферментацію, доброджування та зберігання. Капусту після шаткування витримують 1-3 хвилини в охолодженому до температури 18-24°C інвертному сиропі концентрацією 5-10%, після чого додають 1-3% соку ферментованої капусти з розчиненими у ньому 0,05-1% меду, 0,01-0,02% аскорбінової та 0,01-0,02% лимонної кислоти до маси капусти. Method of producing sauerkraut includes inspection, cleaning, shredding, packaging and tamping with periodic pouring salt and spices, suppression, fermentation and storage. Cabbage shredding stand after 1-3 minutes in a refrigerated invert syrup concentration of 5-10% with a temperature of 18-24°C, then add 1-3% fermented cabbage juice with dissolved in it 0,05-1% honey 0,01 -0,02% ascorbic and citric acid 0,01-0,02% by weight of cabbage. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/20505 |
Appears in Collections: | Патенти |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
108446.pdf | 236,33 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.