Вплив коливань на інтенсивність уварювання утфелів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2012

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

На підставі теоретичних і дослідних даних проаналізовано шляхи інтенсифікації процесу кристалізації утфелів під час уварювання їх у вакуум-апаратах. Показано, що механічні, звукові й ультразвукові коливання підвищують інтенсивність теплообміну. Дія ультразвукових хвиль на утфель під час кристалізації пригнічує процес росту кристалів. Електричні, магнітні і електромагнітні поля інтенсифікують процес теплообміну при певних теплових потоках і не впливають негативно на масообмін. Методи інтенсифікації розглянуто одночасно з механізмом пароутворення.
On the basis of theoretical and experimental information the ways of intensification of process of crystallization of massecuite are analysed during boiling through of them in vacuum-pans. It is rotined that mechanical, voice and ultrasonic vibrations promote intensity of heat exchange. Operating of ultrasonic waves on massecuite during crystallization represses the process of growth of crystals. The electric, magnetic and electromagnetic fields intensify the process of heat exchange at certain thermal streams and does not influence negatively on mass-transfer. The methods of intensification are considered simultaneously with the mechanism of vaporization.

Опис

Ключові слова

інтенсифікація, кристалізація, теплообмін, магнітні і електромагнітні поля, intensification, crystallization massecuite, heat exchange, magnetic and electromagnetic fields, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв

Бібліографічний опис

Кулінченко, В. Р. Вплив коливань на інтенсивність уварювання утфелів / В. Р. Кулінченко, В. Л. Зав'ялов, І. К. Мотуз // Харчова промисловість. - 2005. - Вип. 4. – С. 115-119.

Зібрання