Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24998
Title: Спосіб виробництва напівфабрикату з картоплі (Патент на корисну модель № 102842)
Authors: Бандуренко, Галина Михайлівна
Писарєв, Максим Григорович
Keywords: сушіння
аскорбінова кислота
лимона кислота
ізоаскорбінат натрію
пластинки
drying
ascorbic acid
lemon acid
sodium izoaskorbinat
fruits
planks
кафедра технології консервування
Issue Date: 2015
Citation: Патент на корисну модель №102842 UA А23L 1/216. Спосіб виробництва напівфабрикату з картоплі / Бандуренко Г. М., Писарєв М. Г. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 2015 04116 ; заявл. 28.04.2015 ; опубл. 25.11.2015, Бюл. № 22.
Abstract: Спосіб виробництва напівфабрикату з картоплі передбачає сортування, калібрування, миття, інспекцію, очищення та доочищання, промивання від крохмалю, дозування, упакування, зберігання. Після доочищання картоплю нарізають на пластинки товщиною 1-1,5мм або брусочки розміром 7730 мм, або кубики розміром 777 мм. Нарізану картоплю бланшують 1-2 хвилини у розчині ізоаскорбінату натрію концентрацією 0,01-0,05 % при температурі 85-100 °С. Додатково витримують в розчині аскорбінової кислоти концентрацією 0,03-0,1 % при температурі 30-60°С і сушать до вмісту сухих речовин 40-50 % при температурі теплоносія 50-105 °С. Після чого охолоджують до температури 18-20 °С. A method for producing a potato half-finished product provides sorting, sizing, washing, inspecting and additional cleaning, washing of starch, dosage, packaging and storage. After the additional cleaning the potatoes are cut into thick plates 1-1.5 mm in thickness, or bars 7´7´30 mm in size, or cubes 7´7´7 mm in size. The sliced potatoes are blanched 1-2 minutes in a solution of sodium isoascorbate in a concentration of 0.01-0.05% at 85-100 °C. It is additionally kept in a solution of ascorbic acid in a concentration of 0.03-0.1% at a temperature of 30-60 °C and dried to a dry matter content of 40-50% at a temperature of a heat carrier of 50-105 °C. After that it is cooled up to a temperature of 18-20 °C.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24998
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
102842.pdf173,45 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.