Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24999
Title: Спосіб виробництва сушеної картоплі (Патент на корисну модель № 103610)
Authors: Бандуренко, Галина Михайлівна
Малежик, Іван Федорович
Дубковецький, Ігор Володимирович
Писарєв, Максим Григорович
Keywords: картопля
сушіння
бланшування
інфрачервоне випромінювання
лимона кислота
аскорбінова кислота
potatoes
drying
blanching
infrared radiation
lemon acid
ascorbic acid
кафедра технології консервування
кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Issue Date: 2015
Citation: Патент на корисну модель №103610 UA, А23L 1/01, А23В 7/06, Спосіб виробництва сушеної картоплі / Бандуренко Г. М., Малежик І. Ф., Дубковецький І. В., Писарєв М. Г. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 2015 05689 ; заявл. 09.06.2015 ; опубл. 25.12.2015, Бюл. № 24.
Abstract: Спосіб виробництва сушеної картоплі передбачає сортування, калібрування, миття, інспекцію, очищення, сульфітацію та доочищення, промивання, різання, бланшування, сушіння, інспекцію, сортування, дозування, упакування та зберігання. Нарізану картоплю бланшують 1-3 хвилини у розчині натрієвої солі аскорбінової кислоти концентрацією 0,01-0,05 % при температурі 85-100 °С протягом 1-5 хвилин. Сушіння картоплі проводять шляхом поєднання конвективного способу з імпульсним інфрачервоним опроміненням. Тривалість опромінення складає 20-70 с, а інтервал між опроміненнями складає 80-180 с при величині теплового потоку 5-9 кВт/м2 і швидкості руху повітря 2-8 м/с. С The method of the production of dried potato involves sorting, sizing, cleaning, inspection, cleaning, and sulfitization refining, washing, cutting, blanching, drying, inspection, sorting, batching, packaging and storage. Sliced potatoes shall be blanched for 1-3 minutes in a solution of sodium salt of ascorbic acid concentration 0,01-0,05% at 85-100 ° C for 1-5 minutes. Drying potatoes is carried out by a combination of convection mode pulsed infrared radiation. Exposure duration is 20-70 seconds, and the interval between exposure is 80-180 with heat flow at a value of 5-9 kW / m2 and air velocity of 2-8 m / s.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/24999
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
103610.pdf180,53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.