Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25049
Title: | Спосіб виробництва вітамінізованої сушеної картоплі (Патент на винахід № 113127) |
Authors: | Бандуренко, Галина Михайлівна Бессараб, Олександр Семенович Писарєв, Максим Григорович |
Keywords: | картопля сушіння бланшування морквяний сік лимона кислота аскорбінова кислота potatoes drying blanching carrot juice lemon acid ascorbic acid кафедра технології консервування |
Issue Date: | 2016 |
Citation: | Патент на винахід 113127 UA, А23L 19/12, А23В 7/06. Спосіб виробництва вітамінізованої сушеної картоплі / Бандуренко Г. М., Бессараб О. С., Писарєв М. Г. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № a 2015 11351 ; заявл. 18.11.2015 ; опубл. 12.12.2016, Бюл. № 23. |
Abstract: | Спосіб виробництва вітамінізованої сушеної картоплі, який передбачає сортування, калібрування, миття, інспекцію, очищення, сульфітацію та доочищення, промивання, різання, бланшування, сушіння до вмісту сухих речовин 93-94 %, інспекцію, сортування, дозування, упакування, зберігання, який відрізняється тим, що нарізану картоплю бланшують 0,5-2 хвилини у розчині ізоаскорбінату натрію концентрацією 0,01-0,1 % при температурі 90-100 °C, а потім додатково витримують у морквяному соку з вмістом сухих речовин 10-50 % з додаванням аскорбінової кислоти концентрацією 1-20 % при температурі 4-30 °C протягом 1-30 хвилин і сушать, підтримуючи температуру картоплі у межах 30-60 °C. Method of manufacturing a fortified dried potatoes, which involves sorting, sizing, cleaning, inspection, cleaning, and sulfitization refining, washing, cutting, blanching, drying to a dry matter content 93-94%, inspection, sorting, batching, packaging, storage, characterized that sliced potatoes blanshuyut 0.5-2 minutes in a solution of sodium izoaskorbinatu concentration of 0.01-0.1% at 90-100 ° C, and then further aged in carrot juice solids content of 10-50% with the addition of ascorbic acid concentration of 1-20% at 4-30 ° C for 1-30 minutes and dried potatoes maintaining the temperature within 30-60 ° C. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/25049 |
Appears in Collections: | Патенти |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
113127.pdf | 176,33 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.