Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26777
Title: Математичне моделювання процесу термічної обробки м’ясних виробів
Authors: Грибков, Сергій Віталійович
Павелко, Володимир Іванович
Заславський, Аркадій Ісакович
Дмитренко, Дар'я Сергіївна
Keywords: термічна обробка
м’ясні (ковбасні) вироби
математичне моделювання
тепловий (конструктивний) розрахунок термокамер
heat treatment
meat (sausage) products
mathematical modeling
thermal (constructive) calculation of thermocouples
кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки
Issue Date: 2016
Citation: Математичне моделювання процесу термічної обробки м’ясних виробів / С. В.Грибков, В. І. Павелко, А. І. Заславський, Д. С. Дмитренко // Харчова промисловість. – 2016. – №20. – С. 115–122.
Abstract: У статті здійснено математичне моделювання процесів нагрівання і варки м’ясних (ковбасних) виробів під час термічної обробки їх у пароварочних камерах (термокамерах) м’ясопереробних підприємств. Процес термічної обробки м'ясних виробів був розділений на три етапи, для кожного з яких тривалість була визначена шляхом аналітичного розв’язання рівняння перенесення теплоти для ковбасного виробу конкретної форми. Створену математичну модель пропонується впровадити у методику теплового (конструктивного) розрахунку названих вище термокамер. The article deals with the mathematical modeling of heating and cooking of meat (sausage) products during thermal treatment of them in steam-fired cabinets (thermocouples) of meat processing enterprises. The process of heat treatment of meat products was divided into three stages, for each of which the duration was determined by analytically solving the equation of transfer of heat for a sausage product of a particular form. The created mathematical model is proposed to introduce in the method of thermal (constructive) calculation of the above-mentioned thermocameras.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26777
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3.pdf814,58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.