Обґрунтування доцільності виробництва безглютенових харчових продуктів в Україні

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Целіакія та непереносимість глютену є розповсюдженими генетично обумовленими захворюваннями. Єдиним методом лікування хворих є найсуворіша безглютенова дієта, заснована на повному виключенні з раціону харчування всіх глютеновмісних продуктів. Ринок безглютеново продукці в Україні ще знаходиться на стадії формування, основну частину на ньому займають продукти імпортного виробництва. Вітчизняні виробники мають можливість долучитися до розроблення такої категорі продукції за умови готовності відповідати регламенту Європейської Ассоціації Спілок Целіакії (AOECS) стосовно безглютенового виробництва. Celiac disease and gluten intolerance are prevalent genetically predisposed diseases. The only method of treating patients is the strictest gluten-free diet, based on the complete exclusion of all gluten-containing foods from the ration. Gluten-free foods market in Ukraine is still in the stage of formation, the main part of which is imported products. Ukrainian producers have the opportunity to engage in the development of such a category of products, subject to being prepared to comply with the regulations of the Association of European Coeliac Societies (AOECS) for gluten-free production.

Опис

Ключові слова

безглютенові харчові продукти, целіакія, непереносимість глютену, ринок безглютенових харчових продуктів, gluten-free foods, celiac disease, gluten intolerance, gluten-free foods market, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Стеценко, Н. О. Обґрунтування доцільності виробництва безглютенових харчових продуктів в Україні / Н. О. Стеценко, С. П. Краєвська // Proceedings of XХVIIІ Internationalscientific conference ― Theoretical achievements for practice. - Morrisville, Lulu Press., 2018. - P. 5-10.