Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30816
Title: | Спосіб виробництва масляної пасти (Патент на корисну модель № 139564) |
Authors: | Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна Пасічний, Василь Миколайович Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна Яценко, Ольга Володимирівна Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна Фролова, Наталія Епінетівна Миколів, Іван Михайлович |
Keywords: | масляні пасти butter pastes кафедра технології молока і молочних продуктів кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування |
Issue Date: | 2020 |
Citation: | Патент 139564 UA, МПК А23C 15/16 (2006.01) Спосіб виробництва масляної пасти / Кочубей-Литвиненко О. В., Пасічний В. М., Ющенко Н. М., Яценко О. В., Кузьмик У. Г., Фролова Н. Е., Миколів І. М. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 2019 06877 ; завл. 19.06.2019 ; опубл. 10.01.2020, Бюл. № 1, 2020 р. |
Abstract: | Спосіб виробництва масляної пасти, який включає отримання високожирних вершків, їх нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію, який відрізняється тим, що проводять отеплення отриманого вершкового масла шляхом термостатування при температурі 20-24 °С до досягнення температури всередині моноліту вершкового масла 10-12 °С, причому процес приготування стабілізаційної композиції для масляної пасти проводять змішуванням сухих компонентів із попередньо підігрітим до температури 38-42 °С знежиреним молоком або маслянкою, або молочною сироваткою, після чого суміш нагрівають при постійному перемішуванні до температури 78-82 °С, а потім охолоджують до температури 18- 22 °С, фільтрують і доохолоджують до температури 10-12 °С, потім проводять внесення стабілізаційної композиції для масляної пасти в отримане вершкове масло, механічну обробку протягом 10-14 хв при температурі 20-24 °С, фасування, термостатування масляної пасти при температурі 0-5 °С протягом 24-72 год. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30816 |
Appears in Collections: | Патенти |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
спосіб виробництва м.п..pdf | 3,29 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.